Aanbod cursussen in eigen atelier in Utrecht
 
De inschrijving voor de najaarscursus schilderen met olieverf die start in de week van 17 september 2018, is geopend. Je kunt je hier inschrijven.

De najaarscursus schilderen met olieverf bestaat uit 12 lessen. Het cursusgeld bedraagt € 294. De schildercursus wordt gegeven in mijn grote en lichte atelier in de Concordiastraat 68 in Utrecht. Het atelier ligt dichtbij het centrum en heeft het een eigen parkeerterrein. Het is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Een van de schilderlessen wordt op lokatie gegeven tijdens het weekend van 22/23 september. De cursus is geschikt voor zowel (totale) beginners als (ver)gevorderden. Door de kleine groepen is er ruim aandacht voor ieders eigen ontwikkeling. Er zijn gezamenlijke, wisselende opdrachten, die ieder op eigen wijze uitvoert, geholpen door tips en aanwijzingen. De cursustijden zijn op woensdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.De dinsdagavond en de donderdagochtend zijn vol. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de woensdagochtend. .


        

Er zijn geregeld exposities van olieverfschilderijen van cursisten, zoals b.v.  Beestenboel in het Griftpark. Klik voor een paar voorbeelden van schilderijen van cursisten op expositie-2013.

Als je klikt op de volgende link kun je een filmpje bekijken dat tijdens een les in het atelier werd opgenomen door U-Stad t.v. De opnamen waren tijdens een les met een flamenco-model.

Wat kun je zoal verwachten bij de schildercursus?
Er wordt zeer geconcentreerd gewerkt aan de hand van gevarieerde gemeenschappelijke opdrachten en onderwerpen. Ieder werkt die op zijn eigen manier en volgens eigen niveau uit, geholpen door individuele tips en aanwijzingen. Halverwege de les is er koffie/theepauze.

Voorbeelden van onderwerpen:

verschillende stijlen en verschillende thema's:

De schildercursussen zijn verdeeld in een korte najaarscursus van 12 lessen en een langere voorjaarscursus van 18 lessen.

Hieronder staan 2 voorbeelden van schilderijen van cursisten, tijdens de expositie "Koeien en Kippen" in het Griftpark in Utrecht.

schilderij van kipAnja Neubauer         schilderij van koeMarianne Melief

Individuele schilderlessen

Individuele lessen bieden de mogelijkheid van een meer intensieve begeleiding.
Desgewenst kunnen specifieke technieken of onderwerpen behandeld worden.
Prijs: in overleg.

Informatie en opgave bij Anneke Kerkhof
tel. 030-2512605 of 06-50250131
e-mail: info @ anneke-kerkhof.com