Anneke Kerkhof heeft haar kunstopleiding gevolgd aan de academie voor beeldende kunsten te Utrecht en Arnhem.

Na afronding van deze periode maakte zij portretten in opdracht. Sinds geruime tijd ligt de nadruk echter meer op abstracte schilderijen in olieverf of acryl. Af en toe duiken er figuratieve elementen op, maar vrijwel nooit is het werk eenduidig realistisch te noemen.

Anneke's schilderijen hebben zelden of nooit een titel. Zo hou je als kijker de vrijheid en ruimte voor eigen interpretatie. Inspiratiebronnen zoals energie en beweging zijn voor Anneke startpunten voor een schilderij. Door dit gaandeweg deels los te laten komt zij via vele omwegen terug bij dit uitgangspunt, maar met meer diepte en gelaagdheid. Hierbij staan woorden en al te rationele overwegingen het proces in de weg, en is ook voor haar zelf ieder schilderij weer een organisch gegroeid geheel.  De beelden spreken voor zich.

Van 6 schilderijen zijn giclees gemaakt: afdrukken waarbij via een speciale computergestuurde druktechniek de kleuren met hoge nauwkeurigheid worden overgebracht. De giclees zijn in beperkte oplage gedrukt en per stuk genummerd en gesigneerd en voorzien van passepartout. Desgewenst kunnen ze ook ingelijst worden verkocht.

Zij exposeerde onder andere in Galerie De Groote Meer in Amsterdam, Galerie Het Oude Station in Houten, "Atrium" Tiel-Utrecht Verzekeringen en "Atrium" Gemeentehuis Den Haag.  Sinds 2017 exposeert Anneke geregeld in het binnen- en buitenland via Hilton hotels, b.v. in Rotterdam, Leiden, Boekarest, Innsbruck en Stockholm, Brussel en Londen. Werk van Anneke Kerkhof is aangekocht en gehuurd door verschillende artotheken, bedrijven  en particulieren.

Bij informatie of interesse in aankoop, huur of huurkoop van een schilderij of giclee kunt u mailen naar: info @ anneke-kerkhof.com

Naast eigen werk heeft de belangstelling van Anneke zich in toenemende mate uitgebreid naar het begeleiden van anderen. Al meer dan 18 jaar geeft ze met veel plezier les in schilderen met olieverf aan vele cursisten in haar atelier in Utrecht.